Приведен е претседателот на Фудбалски сојуз на Србија, соработувал со Веља Неволја?

Претседателот на Фудбалскиот сојуз на Србија, Слваиша Кокеза утрово е приведен од полицијата на информативен разговор поради претпоставка дека бил вмешан во криминалните активности на Веља Неволја. 

Изминатиот период во фокусот на српската јавност е полициската акција во која е уаспен Веља Неволја и неговата криминална група која меѓудругото се терети и за низа свирепи убиства и киднапирања.
 
Српската полиција го привела и претседателот на ФСС, Славиша Кокеза по пријава од белградскиот угостител Александар Кајмаковиќ кој истакнал дека Кокеза имал средби со Веља Неволја.
 
Кокеза од 2016 година е претседател на ФСС, претходно беше член на УО на Црвена звезда.

Програмата за вакцинација во Бугарија може исклучиво да се окарактеризира како фијаско. 

повеќе

Вакцинирањето преку ред, слабата стратегија и лошата комуникација со јавноста ги обележаа првите месеци на вакцинирање во Хрватска која во моментов е близу дното на ЕУ во однос на процентот на вакцинирана популација. 

повеќе