Се ближи годишнината од смртта на аргентинската легенда

Причината поради која Диего Марадона е погребан без срце

Докторот и новинар, Нелсон Кастро открива дека ултрас навивачите на Химнасија Ла Плата планирале да го украдат срцето на Диего Марадона, па ова е една од причините поради која легендата на аргентинскиот фудбал е погребан без срце.

Се наближува годишнината од смртта на Диего Марадона (25. ноември), па докторот и новинар Нелсон Кастро во една емисија на „Ел тресе (Канал 13)“ ја промовираше својата книга „Здравјето на Диего: Вистинската приказна“.

На прашање на новинарката дали е вистина дека Диего Марадона е погребан без срце, тој одоговри: „Да, точно е. Беше откриено дека група ултрас навивачи на Химнасија Ла Плата планираат да го украдат срцето, па беше одлучено да го погребаат без срце. Ова е само едната причина, втората е за да се вршат тестови и испитувања и да се утврди причината за смртта“.

Тој исто така откри дека срцето на Диего Марадона тежело околу половина килограм, а вообичано треба да тежи околу 300 грама.

Јазикот е многу повеќе од структура на една реченица или граматика, јазикот е нашата историја, нашите обичаи и нашето наследство...

повеќе

Овој отпад, освен тоа што ја загадува животната средина, исто така предизвикува дефекти во машините, ги оштетува контејнерите и го спречува транспортот на друг отпад.

повеќе

Нема простор за двоумење и губење време, затоа Македонија и Бугарија треба да соработуваат што е можно поскоро за да најдат јасен јазик за разбирање, во процес кој би бил следен од ЕУ, Вашингтон и ОН.

повеќе