Македонија на Европско првенство

Премиерот Заев сепак ги испрати фудбалерите, им посака среќа пред летот за Букурешт (ФОТО)

Премиерот Зоран Заев успеа да се поздрави со фудбалерте и да им посака среќа пред нивното тргнување на Европското првенство. 

Фото: ФФМ
Неодамна премиерот Зоран Заев се пожали дека од ФФМ не му дозволуваат да се види со фудбалерите од македонската репрезентација и да ги поздрави пред историскиот настан. Од Фудбалската федерација тогаш му објаснија дека не може да дојде до нив поради протоколите на УЕФА.
 
Сепак премиерот Зоран Заев денеска се појави на аеродромот пред играчите да летнат кон Букурешт и им посака среќа.
 
 
 

Легенда под Главна слика

Фото: ФФМ

Либералната империјалистичка доктрина на Америка е одговорна за ужасниот масакр во места како Виетнам, Ирак и Централна Америка. Но Америка, исто така, произведе либерална антиимперијалистичка доктрина што останува затскриена во една ТВ-серија што ја восхитува американската публика уште од 1966 година.

повеќе

Граѓани, бегалци, мигранти, веќе не ни е важно – се чини дека никој не гледа светла иднина за себе во Албанија.

повеќе

Енергетската сиромаштија е значително поприсутна во централна, источна и југоисточна Европа, покажува последното истражување.

повеќе