Владата на Велика Британија сега треба да издаде лиценца

Премиерлигата даде зелено светло за продажба на Челси

Премиерлигата попладнево соопшти дека дале зелено светло за продажба на Челси на конзорциумот предводен од Тод Боли во зделка вредна околу 4,25 милијарди фунти.

Премиерлигата ја одобри зделката со која конзорциумот на Тод Боли треба да го купи Челси за 4,25 милијарди фунти.

Сите инволвирани го поминале тестот на директори и сопственици, па бордот на Премиерлигата дал зелено светло за промена на сопственоста.

Сега останува уште владата на Велика Британија да издаде лиценца за продажба и да се заврши процедурата. Се верува дека се пеглаат последните детали, властите бараат гаранции за долгот од 1,5 милијарди фунти кој Челси го има кон Роман Абрамович, како и ветувањето на Русинот дека профитот од продажбата ќе биде дониран на жртвите од војната во Украина.

Ние сме земја што први во Европа имаме стратегија за интеркултурализам.

повеќе

Францускиот предлог претставува директно рушење на основните темели на ЕУ.

повеќе

Од мали нозе ги заобиколуваме правилата на игра, па не е ни чудо што потоа се сопнуваме кога ќе истрчаме на терен.

повеќе