ЕВРО 2020

Познати се осминафиналните двојки на ЕП

Со денешните натпревари заврши групната фаза на Европското првенство, познати се сите осминафинални двојки на Европското првенство. 

Сабота 26 јуни
Велс - Данска 18 часот
Италија - Австрија 21 часот
 
Недела 27 јуни
Холандија - Чешка 18 часот
Белгија - Португалија 21 часот
 
Понеделник 28 јуни
Хрватска - Шпанија 18 часот
Франција - Швајцарја 21 часот
 
Вторник 29 јуни
Англија - Германија
Шведска - Украина

Стратешко партнерство на македонската влада со Зока енерџи солушнс, компанија регистрирана за обработка и отстранување на опасен отпад, не е правилен начин за решавање на проблемот во мала држава како Македонија.

повеќе

Цивилизацијата би можела да се дефинира како глутница која има рационална потреба да ги легитимира и образложи своите колежи, грабежи и узурпации.

повеќе

„Сакајќи ја Америка и должејќи ѝ ја првата верност нејзе, ние ќе бидеме безвредни синови и ќерки на Америка ако немаме љубов во нашите срца за почвата што нè хранеше во нашето детство, за јазикот што го зборуваме и што го немаме заборавено...“

повеќе