Влијанието на спортските ѕвезди е огромно

Потегот на Роналдо ја чинеше Кока-кола четири милијарди долари! (ВИДЕО)

Акциите на Кока-кола паднаа по потегот на Кристијано Роналдо на прес-конференцијата кога ги тргна шишињата кои беа пред него и порача дека треба да се пие вода. 

На прес-конференцијата во пресрет на мечот против Унгарија, Кристијано Роналдо ги тргна шишињата со Кока-кола кои беа пред него и порача дека треба да се пие вода.
 
 
Ваквиот потег на Португалецот беше удар за акциите на Кока-кола, вредноста на компанијата падна за неверојатни 4 милијарди долари.
 
Една акција на Кока-кола пред пресот чинеше 56,1 долар, а по потегот на Роналдо падна на 55,2 долари.
 
Тоа е 1,6 проценти пад, што значи намалување на вкупната вредност на Кока-кола за 4 милијарди долари.
 
Вкупната вредност на Кока-кола е 238,35 милијарди долари.
 
Кристијано Роналдо не само што не конзумира производи со фабрички шеќер, туку не им дава и на своите деца. Тие имаат изјавено дека може да се напијат Кока-кола или да јадат чоколадо само кога татко им е на пат. Португалецот строго внимава на исхраната и на фитнесот, затоа игра во голема форма и покрај годините.

Во последните 30 години сите политички партии, независно од тоа колку демократски се претставуваат во своите програми, на државата гледаат како на инструмент, што е пак првиот сигнал, чекор кон авторитарност.

повеќе

Ако денес направиме една историска книжевна паралела, драмското дело на Стефановски ќе го квалификуваме како антологиски бисер, кого и сегашните и идните генерации ќе го чуваат како неодминлив столб на целокупната македонска драмска литература.

повеќе

За првпат во историјата на албанската демократија, една иста партија ќе биде на чело на земјата три последователни мандати. 

повеќе