Светско првенство во атлетика

Поп Арсова заврши на 28. место во маратонот на Светското првенство во САД

Единствената македонска атлетичарка на Светското првенство во Орегон, САД, Адријана Поп Арсова денеска го имаше својот настап во дисциплината маратон.  

Арсова настапот го заврши на 28. место со време од 2:41:20 часа, што е за речиси шест минути послаб резултат од нејзиниот настап на маратонот во Копенгаген во јуни оваа година кога постави нов македонски рекорд со 2:35:29 часа.
 
Победничка на маратонот беше Готитом Гебресласе од Етиопија со нов рекорд на Светските првенства, 2:18:11.
 
Во оваа дисциплина на Светското првенство беа пријавени 41 натпреварувачка, а трката ја завршија 32. 
 

Почнавме со спротивставени мислења околу Законот за работни односи, со кој недела се прогласува за неработен ден. Завршивме на Уставен суд.

повеќе

Да ги споменеме и другите големи глобални предизвици: големите опасности од еколошка катастрофа; зголемувањето на нееднаквоста во нашите општества; и напливот на нови технологии кои можат да го нарушат светот доколку истите не бидат соодветно користени и контролирани.

повеќе

Им благодарам на Русите како креатори, но посебно на бугарските послушни  извршители за пропагандата што ја водат против Македонија. Што направија?

повеќе