Светско првенство во атлетика

Поп Арсова заврши на 28. место во маратонот на Светското првенство во САД

Единствената македонска атлетичарка на Светското првенство во Орегон, САД, Адријана Поп Арсова денеска го имаше својот настап во дисциплината маратон.  

Арсова настапот го заврши на 28. место со време од 2:41:20 часа, што е за речиси шест минути послаб резултат од нејзиниот настап на маратонот во Копенгаген во јуни оваа година кога постави нов македонски рекорд со 2:35:29 часа.
 
Победничка на маратонот беше Готитом Гебресласе од Етиопија со нов рекорд на Светските првенства, 2:18:11.
 
Во оваа дисциплина на Светското првенство беа пријавени 41 натпреварувачка, а трката ја завршија 32. 
 

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе

Според последното истражување на организацијата ПИНА, базирано врз анкети направени со 103 новинарки, 24,1% од новинарките добиле закани за физичко насилство, а 19,5% и закани по животот.

повеќе