Наместо поддршка од својот колега, доби отаз

Помошник судијата кој не виде дека Роналдо даде гол во Белград, доби отказ (ВИДЕО)

Главниот судија, Дани Макели веќе нема да соработува со неговиот помошник Марио Дикс, тој му врачи отказ а причината е скандалозната одлука во Белград. 

Во квалификациите за СП нема ВАР, па главниот виновник за непризнатиот гол на Роналдо против Србија е помошникот Марио Дикс кој треба да ја гледа линијата.
 
Главниот судија Дани Макели реши да се раздели со Марио Дикс, и ќе назначи нов помошник во неговиот судиски тим.
 
Со години работам со Марио и ќе разберете дека ова беше тешка одлука поради која нема да давам дополнителни коментари“, изјави Макели.
 
Дикс вели дека е многу разочаран од одлуката на Макели, очекувал поддрша но добил отказ.
 
„Многу сум разочаран што нема да бидам дел од Европското првенство. Макели ми рече на 31. март дека сака да продолжи со друг асистент затоа што веќе нема доверба во нашата соработка. Очекував поддшка, разбирање, верба, но...“, изјави Дикс.
 
 

Во чест на Меѓународниот ден на трудот, вреди да се разгледа состојбата со работничките права во државата, да се направи краток осврт на изминатата година и да се согледа што може да се направи за да се насочат работите кон подобро.

повеќе

Таквиот вид на анахрон национал-романтизам, со речиси апологетски однос кон окупаторската политика на Бугарија во Втората светска војна, штетна е за хармонизација на односите на Балканот, пред сѐ на Бугарија со РСМ, но и со Србија.

повеќе

Некогаш да градиш на три континенти, а денес да не ја градиш сопствената држава.

повеќе