Франција

Почина поранешниот селектор на Франција, Мишел Идалго

По долго боледување на 87 годишна возраст во Марсеј почина поранешниот селектор на француската фудбалска репрезентација, Мишел Идалго. 

Идалго беше легендарен селектор на Франција, тој ги предводеше триколорите до титулата на Европското првенство во 1984 година. Во тогашниот состав играше и Мишел Платини.
 
Милеш Идалго од 1976 до 1984 година беше селектор на Франција, а по истекот на мандатот четири години беше технички директор на репрезентацијата.
 
Како фудбалер тој играше за Ле Авр, Рем и Монако. А како тренер беше предводник на Марсеј и Монако.

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе