Легендата го напушта својот клуб

По 30 години Тоти заминува од Рома!

Франческо Тоти во понеделник ќе одржи прес конференција на која ќе соопшти дека заминува од Рома.

Иконата на Рома во 2017 година доби улога во администрацијата на клубот откако се пензионираше од играњето фудбал.
 
Но, тој се дистанцираше од хиерархијата и претседателот Џим Палота откако спортскиот директор Мончи си замина во март и тренерот Еузебио Ди Франческо беше избркан.
 
Палота потврди дека му ја понудил на Тоти улогата технички директор и негираше дека не го викал на состаноци.
 
Сепак одлуката на Тоти се чини дека е конечна, а официјално ќе биде соопштена во понеделник.
 
По крајот на сезоната Даниеле Де Роси си замина од Рома, па во клубот не останаа многу вистински претставници на Волчицата.

Силите на антиглобализацијата веќе стануваат доволно моќни да и зададат значаен удар на светската економија. 

повеќе

Не се соочуваме со вооружен конфликт, туку со војна на мисли. Чувството на страв, несигурност или територија по самоубиствен напад, никогаш повеќе не можеш да го вратиш.

повеќе