По информацијата дека е во тешка состојба

Пеле се јави од болница: Силен сум, со голема надеж и верба во Бог

Синоќа излегоа информациите дека Пеле е во тешка состојба, веќе не може да ја добива хемотерапијата, неговото тело не ја прифаќа и тој ќе остане во болница до крајот на својот живот.

Откако вестите го обиколија целиот свет, на социјалните мрежи се јави Пеле со нов пост.

„Моите пријатели, сакам да ве одржам сите смирени и позитивни. Силен сум, со голема надеж и го добивам мојот третман како и обично. Сакам да му се заблагодарам на целиот медицински персонал за сета грижа која ја добивам. Имам голема верба во Бог и секоја порака со љубов која ја добивам од сите вас низ целиот свет ме држи полн со енергија. И гледајте го Бразил на Светското првенство. Ви благодарам многу“, напиша Пеле.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pelé (@pele)

Трагично е што воопшто треба да се бориме за зачувување на институција која отсекогаш била стожер на културниот живот во Македонија.

повеќе

Македонија нема рециклирачки капацитет за пластичната амбалажа, а со увозот на ѓубре како гориво во индустријата, станува и неофицијална депонија на ЕУ.

повеќе

Влијанието на корупцијата врз економијата е значајно. Корупцијата може да доведе до неефикасност и погрешна распределба на ресурсите, да ги обесхрабри странските инвестиции и да ја поткопа конкурентноста на фирмите.

повеќе