Големо признание за младата ѕвезда на Барса

Педри е прогласен за „Златно момче“, до наградата стигна со историска предност

Младата ѕвезда на Барселона, Педри е прогласен за „Златно момче", фудбалерот од средниот ред до оваа награда стигна пред Џад Белингам од Борусија Дортмунд и тоа со иториска предност од 199 поени.

Педри ја доби наградата на Тутоспорт за најдобар фудбалер под 21 година кој настапува во прва лига во Европа.

Младата ѕвезда на Берселона стигна до признанието „Златно момче“ пред Џад Белингал од Борусија Дортмунд и тоа со историска предност.

Од 40 новинари кои учествувале во гласањето, Педри бил прв избор на дури 24 новинари, бил втор избор кај 9 новинари и 3 избор кај тројца новинари. На крајот собрал 318 поени, дедека пак Џад Белингал собрал 119 поени. Разликата од 199 поени никогаш претходно не е видена во историјата на наградата „Златно момче“.

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе

(Насловот е на турски со причина, во превод, „писмо или револвер“.)

повеќе