Џенова

Пандев ќе добие нов тренер, Џенова му врачи отказ на Шевченко

Џенова му врачи отказ на Шевченко кој успеа да победи само еднаш во девет натпревари од Серија А. 

Шевченко на 7. ноември беше назначен за нов тренер на Џенова, 11 пати го водеше тимот од кои девет меча беа во Серија А. Победи само еднаш на сите натпревари и трипати одигра нерешено.
 
Поради слабите резултати Џенова му се заблагодари на Шева и му врачи отказ. Како привремен тренер е назначен Абдулаи Конко кој го водеше тимот до 17 години. Во меѓувреме ќе се бара ново тренерско решение.
 
Судбината сакаше последниот меч како тренер на Џенова, Шевченко да го има на Сан Сиро против Милан, против клубот каде ја стекна најголемата слава.

Нема простор за двоумење и губење време, затоа Македонија и Бугарија треба да соработуваат што е можно поскоро за да најдат јасен јазик за разбирање, во процес кој би бил следен од ЕУ, Вашингтон и ОН.

повеќе

Наместо да ги повлечат тужбите против воените инвалиди и членовите на семејствата на загинатите припадници на безбедносните сили, МВР отиде дотаму што поднесе тужби дури и против членовите на семејствата на загинатите полицајци со законска камата да ја вратат земената оштета.

повеќе

Платформата е формирана на 9 мај 2018 година во рамките на проектот на УСАИД, во која се вклучени 4 комори за да се зајакне јавно-приватниот дијалог во процесот на подготовка на донесување закони и други прописи поврзани со работењето на бизнисот.

повеќе