Ремек дело на Македонецот

Пандев го има голот на сезоната, од преку 30 метри со полуволеј го лобуваше голманот на Лече (ВИДЕО)

Горан Пандев ја воодушеви фудбалската јавност во Италија и Европа откако маестрално погоди на гостувањето кај Лече, Македонецот смири една тешка топка и потоа со полуволеј од преку 30 метри го лобуваше голманот на домаќините

Џенова поведе на гостувањето кај Лече по половина час игра, Горан Пандев ја затресе мрежата на домаќините со маестрален гол.

Голманот на домаќините лошо расчити една топка, Македонецот покажа одлична контрола и ја смири топката при тешка ситуација за потоаез размислување да упати полуволеј од преку 30 метри и во мрежата да ги смести и топката и Габриел, кој не се откажа и до последен момент правеше напор да го одбрани милиметарски прецизниот удар.

Интернационалистички, универзалистички и солидарен пристап е единствениот начин да се надмине еколошката и климатска криза, во регионот и пошироко.

повеќе

Мора да се пристапи кон воведување нови мерки за поголема контрола на лицата кои поседуваат нелегални пари.

повеќе

Визија на развиениот свет е државните авторитети да го гледаат спортот како средство за подобар економски и социјален развој.

повеќе