Конечна одлука

Палермо оди во Серија Д, Венеција на негово место во втората италијанска лига

Палермо во следната сезона нема да игра во Серија Б, неговото место официјално го превзема Венеција.

Федералното собрание при Фудбалската федерација на Италија соопшти дека Венеција на местото од Палермо ќе игра во Серија Б.
 
Причината е неисполнување на административните обврски.
 
Палермо ќе игра во Серија Д, а тоа значи и сигурно заминување на македонските репрезентативци Несторовски и Трајковски, како и најголемиот дел од останатите играчи во тимот.

Македонските граѓани конечно го гледаат крајот на илузијата што им се продава од осамостопјувањето до денес.

повеќе

Министерот за финансии не треба да е кум, баџанак, шура, братучед или самиот тој, бидејќи треба да даде отпор на честите политички, но не и економски барања на членовите на владата.

повеќе

Зрелоста на еден народ е да препознае кога протестите за замена му ги продаваат како протести за промена. 

повеќе