Зделка вредна 3,5 милијарди фунти

Паднала одлука, познато е кој ќе биде нов сопственик на Челси

Голем број на извори пренесуваат дека е донесена одлука за продажба на Челси, нов сопственик на „сините" ќе биде конзорциумот предводен од Тод Боли.

По веста дека најбогатиот Британец, Џим Ратклиф доставил предлог за купување на Челси вреден 4,25 милијарди фунти (околу 5 милијарди евра), вечерва пристигна информација дека е донесена одлука и познат е новиот сопственик на клубот од Стемфорд Бриџ.

Голем број на извори пренесуваат дека Челси оди во рацете на конзорциум предводен од Тод Боли во зделка вредна 3,5 милијарди фунти (речиси 4,2 милијарди евра).

Со слични написи излегоа и медиумите од Швајцарија, со оглед на тоа дека дел од конзорциумот е и Хансјорг Вис, кој беше меѓу првите кои откри дека Роман Абрамович го продава Челси и изрази желба да стане дел од новата сопственичка структура на „сините“.

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе

Потписниците на нотарските изјави дека нема да гласаат за измените на Уставот се подложни на промени за материјално благо.

 

повеќе

Здруженост, сплотеност и поврзаност на луѓе, друштва, организации и институции кон една заедничка цел или поради заедничка причина. 

повеќе