Откриени првите детали од обдукцијата

Отворен процес за смртта на Сала, Аргентинецот починал од повреди на главата и градите

Во Дорест отпочна процес за смртта на Емилијано Сала, на денешниот судски претрес беше обелоденето дека Аргентинецот починал од повреди на главата и градите.

Емилијано Сала починал од повреди на главата и градите кога неговиот авион се срушил во Англискиот канал, ова беше кажано на денешниот судски претрес. 

Пред судот во Дорест, каде е отворен процес за смртта на Аргентинецот, исто така беше откриено дека фудбалерот бил идентификуван од страна на експерт за отпечатоци.

Со оглед на тоа дека Одделот за истрага за авионски несреќи ќе ја испитува авионската несреќа помеѓу 6 и 12 месеци, процесот во Дорест е одложен за 6. ноември.

Ниту еден член на сeмејството на Емилијано Сала не присуствувал на денешниот претрес.

Демонизирањето на Исламот и неговото постојано поврзување со тероризмот е загрижувачка појава во светот, а и на Балканот.

повеќе

Последните искричења во меѓународниот поредок ја прават нејасна агендата за евроатлантски интеграции на регионот која претставува неопходен услов за долгорочна стабилност на Западен Балкан.

повеќе

Очигледно во градењето на македонското општество заборавивме да ја промовираме правдата како негова примарна цел.

повеќе