Платата на Полјакот ќе расте во иднина

Откриени детали од договорот на Левандовски, Барса може да ја прекине соработката под еден услов

Медиумите од Шпанија открија детали од договорот на Роберт Левандовски, Барселона може да ја прекине соработката со напаѓачот доколку тој не одигра 55% од натпреварите во сезоната 2024/25.

Роберт Левандовски летово пристигна на Камп Ноу во зделка од 50 милиони евра. И покрај тоа што има 34 години, стави потпис на четиригодишна соработка со „каталонците".

Медиумите од Шпанија сега откриваат детали од договорот на напаѓачот со Барселона.

Во својата прва сезона, тој ќе има нето плата од 10 милиони евра, во втораа сезона нето плата од 13 милиони евра, најдоходовна ќе му биде третата сезона со нето плата од 16 милиони евра, додека пак во последната сезона платата ќе се врати на 13 милиони евра нето.

Барселона исто така има опција предвреме да ја прекине соработката но под еден услов. Доколку во сезоната 2024/25 (третата сезона), Роберт Левандовски одигра помалку од 55% од натпреварите, „каталонците" ќе можат еднострано да го раскинат договорот.

Платата на Роберт Левандовски исто така може дополнително да се зголеми во зависност од успесите на Барселона, предвидени се годишни бонуси од 300.000 до 1 милиони евра.

 

Почнавме со спротивставени мислења околу Законот за работни односи, со кој недела се прогласува за неработен ден. Завршивме на Уставен суд.

повеќе

Да ги споменеме и другите големи глобални предизвици: големите опасности од еколошка катастрофа; зголемувањето на нееднаквоста во нашите општества; и напливот на нови технологии кои можат да го нарушат светот доколку истите не бидат соодветно користени и контролирани.

повеќе

Им благодарам на Русите како креатори, но посебно на бугарските послушни  извршители за пропагандата што ја водат против Македонија. Што направија?

повеќе