ОФС Кичево го кандидира Сејдини за нов претседателски мандат на ФФМ

На денешното собрание на Општинскиот фудбалски сојуз Кичево, делегатите изгласаа поддршка за кандидатура на Муамед Сејдини за претседател на ФФМ. 

На собранието беа присутни 30 од 33 делегати и сите тие едногласно му дадоа поддршка на Муамед Сејдини за нов мандат претседател на ФФМ. На седницата Марјан Ристески беше избран за претседател на ОФС Кичево.
 
Се уште не е познат датумот на одржување на изборното собрание на ФФМ и дали Муамед Сејдини ќе има противкандидат, но работите се така поставени да се освен негов нов мандат ќе биде рамно на чудо.
 
На собранието беше присутен и заменик директорот на Агенцијата за млади и спорт, Авни Рустеми кој му даде поддршка на Сејдини во трката за нов мандат.
 
Пред извесно време повторно беше разгорена војната меѓу АМС и ФФМ поради тоа што Фудбалската федерација одбива да го прилагоди статутот на законот за спорт и да го промени начинот на избор на делегатите со што ќе им се даде на клубовите да одлучуваат кој ќе го води фудбалот во Македонија.
 
Се вмешаа и ФИФА и УЕФА кои застанаа зад ФФМ со став дека промената на статутот треба да се направи по изборното собрание.

Да бидеме реални: регионот на многу начини сè уште е претежно (погрешно) разбран и (погрешно) третиран и меѓународно се нарекува „бурето барут на Европа“.

повеќе

Јане бил свесен дека деновите му се одброени и отворено говорел за тоа. Знаел дека многумина имаат причина да го ликвидираат, дека им пречи во остварувањето на нивните „повисоки цели“.

повеќе

Во македонскиот интернет простор постојано се појавуваат и гаснат портали, со што засекогаш исчезнуваат и објавените содржини.

повеќе