ЕВРО 2020

Обезбедувањето мислеше дека Бонучи е навивач, сакаше да го врати на трибини! (ВИДЕО)

Интересен момент се случи по мечот меѓу Италија и Шпанија во кој главната улога ја имаа Бонучи и жена од обезбедувањето.

Италијанскиот фудбалер отиде кај фановите да се израдува со нив, а кога сакаше да се врати на теренот, една жена од обезбедувањето го грабна, велејќи му каде ќе одиш. Очигледно не знаат сите кој е Леонардо Бонучи.

Насловот асоцира и на резултатите од изборите, кои, кога ќе излезе оваа колумна, ќе бидат познати, иако најретко споменуван збор во кампањата беше зборот ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈА, кој е единствен начин за остварување на сите „големи“ ветувања што ги слушнавме изминативе две недели.

повеќе

Опонентите на академик Блаже Ристовски во Македонија го квалификуваа како националист, во белградскитe кругови  го именуваа како „бугарофил“, а во Бугарија го нарекуваа „Југословен“ и „србокомунист“. А тој си остана ист, исправен пред нападите и секогаш подготвен да им одговори на критичарите.

повеќе

Ентузијазмот во првите месеци од годинава во врска со масовната вакцинација беше таков што Србија во март беше прва меѓу европските држави според бројот на граѓани што примија втора доза на милион жители. 

 

повеќе