Арсенал

Обамејанг има маларија, се заразил во Габон (ФОТО)

Напаѓачот на Арсенал, Пјер Емерик Обамејанг потврди дека се опоравува од маларија која ја добил за време на репрезентативна должност со Габон. 

Додека светот го тресе пандемијата со ковид-19, Обамејанг успеа да се зарази со маларија.
 
Тој веќе неколку дена е во болница и вели дека сега се чувствува многу подобро.
 
„Здраво момци, благодарам за сите пораки и повици. За жал закачив маларирја за време на националната должност во Габон пред неколку недели. Поминав неколку дена во болница оваа недела но веќе се чувствувам многу подобро секој ден, благодарност на одличните доктори кој го детектираа и иго третираат виитусот така брзо. Не се чувствував добро во изминатите неколку недели, но наскоро ќе се вратам посилен од било кога.“, изјави Обамејанг.
 

Во чест на Меѓународниот ден на трудот, вреди да се разгледа состојбата со работничките права во државата, да се направи краток осврт на изминатата година и да се согледа што може да се направи за да се насочат работите кон подобро.

повеќе

Таквиот вид на анахрон национал-романтизам, со речиси апологетски однос кон окупаторската политика на Бугарија во Втората светска војна, штетна е за хармонизација на односите на Балканот, пред сѐ на Бугарија со РСМ, но и со Србија.

повеќе

Некогаш да градиш на три континенти, а денес да не ја градиш сопствената држава.

повеќе