Пред две недели бил во Милано

Новиот газда на Милан го славел Скудетото со навивачите на улица, никој не го познал (ФОТО)

Бизнисменот Гери Кардинале пред две недели бил во Милано и со навивачите на улица го славел Скудетото, но никој не го познал новиот сопственик на „росонерите".

Милан наскоро ќе премине во рацете на Гери Кардинале и неговиот фонд Редбрд во зделка вредна околу 1,3 милијарди фунти, голем број на извори пренесуваат дека договорите се потпишани, се очекува утре да пристигне официјално соопштение и потоа до септември да се заврши процесот за промена на сопственоста.

Сега се појави слика од Гери Кардинале на плоштадот Дуомо, бизнисменот од САД, кој има потекло од Италија, заедно со навивачите на Милан го славел Скудетото пред две недели, но никој не го познал.

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе