Серија А

Новата сезона во Серија А почнува на 19 септември

На 19 септември ќе започне битката за следното Скудето во Серија А, сезоната треба да заврши на 23 мај 2021 година. 

Денеска е одлучено новата сезона од Серија А да стартува на 19 септември а да заврши на 23 мај 2021 година.
 
Во меѓувреме во текот на август ќе се играат завршниците од Лигата на шампионите и Лига Европа.
 
Од топ лигите најрано ќе започне Лига 1, бидејќи французите одлучија да не го доиграат првенството. Тие новата сезона ќе ја започнат на 22 август.
 
Премиерлигата ќе започне на 12 септември исто кога и Ла Лига во Шпанија. 
 
Бундеслигата почнува на 18 септември, еден ден пред Серија А.

Практичната имплементација на владината стратегија „едно општество за сите“, која на хартија има добри намери, е засенета од неуспешната борба против корупцијата и организираниот криминал.

повеќе

Веќе четврта деценија штом општеството се фокусира на македонско-бугарските или македонско-албанските односи, на улиците излегуваат навивачките групи со навредливиот репертоар. Спонтано? Ајде, Ве молам.

повеќе

Нивото на Советот на Центар никако да порасне и да ги покаже демократските капацитети и зрелоста очекувани од граѓаните.

повеќе