Премиерлига

Новата сезона од Премиерлигата ќе почне на 12. септември

Новата сезона во Премиерлигата ќе почне три недели по завршувањето на финалето од Лигата на шампионите. 

Љубителите на фудбалот нема да чекаат многу за да гледаат фудбал во новата сезона, Премиерлигата ќе го има воведното коло на 12. септември.
 
Последното коло ќе се одигра на 23 мај.
 
Сезоната нема да почне со публика, евентуалното враќање на навивачите ќе биде од 1 октомври но со посебен протокол.
 

При еден спор, понижувањето не е добро ниту за победникот, ниту за поразениот; ниту за „победникот“, ниту за „поразениот“.

повеќе

Стравот од неизвесноста што ја носи пандемијата од ковид-19 вирусот, бара да се преструктуираме и да го промениме начинот на нашето однесување и работење.

повеќе

Ако имаме предвид дека секој збор има свое значење, тогаш оваа „железна завеса" кон Бугарија, за која зборува премиерот дека била подигната од Југославија, се доведува во корелација со Берлинскиот ѕид. А, железната завеса помеѓу двете германии доведе до нивно обединување.

повеќе