Познат е наследникот на Бенитез

Њукасл се одлучи за Стив Брус

Њукасл конечно го пронајде наследникот на Рафа Бенитез, потпишаа тригодишен договор со Стив Брус. 

Њукасл доби нов тренер, Стив Брус треба да го води тимот во наредните три години.
 
„Среќен сум и горд што сум назначен за тренер на Њукасл. Ова е клуб од моето детство, клуб на мојот татко, па ова е многу посебен момент за мене и за мојата фамилија“, изјави Стив Брус.
 
„Имаме огромен предизвик пред нас, но јас и мојот стручен штаб сме подготвени“.

Ајде од понеделник да се посветиме сериозно на „носење на Европа" во нашата држава.

повеќе

Улогите на „добар и лош полицаец“ ќе ги играат кон нас уште долго, доколку не сфатиме дека со итроманска политика не се може подалеку од Табановце до Богородица.

повеќе

Неделава, владите на ЕУ повторно решија да го одложат започнувањето на преговорите за пристапување со земјите кандидати Албанија и Северна Македонија, што претставува историска грешка - бидејќи безбедноста и стабилноста на Унијата зависат од трансформацијата на југоистокот.

повеќе