Николов: На Пандев треба да му направиме статуа

Бобан Николов е полн со пофалби за капитенот на македонската репрезентација, Горан Пандев, вели дека треба да добие и статуа. 

Запрашан за тајната на успехот на Пандев, Николов открива дека играчот на Џенова јаде киви и пие многу вода.
 
„Искрено, тој јаде киви и пие многу вода. Никогаш не сум видел такво нешто“, открива Николов во изјава за „Телеком Спорт“.
 
„Кога имав 20 години во националниот тим, тој ме зема под своја закрила. Според мене, треба да му изградиме статуа бидејќи ине знам дали има друг фудбалер во светот кој освоил се што може да се освои и рекол дека би ги дал сите тие титули за успех со националниот тим“.

Потребно е да се провери дали имало наредба за следење врз Камчев.

повеќе

Во чест на Меѓународниот ден на трудот, вреди да се разгледа состојбата со работничките права во државата, да се направи краток осврт на изминатата година и да се согледа што може да се направи за да се насочат работите кон подобро.

повеќе

Таквиот вид на анахрон национал-романтизам, со речиси апологетски однос кон окупаторската политика на Бугарија во Втората светска војна, штетна е за хармонизација на односите на Балканот, пред сѐ на Бугарија со РСМ, но и со Србија.

повеќе