Македонскиот клуб кој доминира на социјалните мрежи

Никој како Осогово, Рома на твитер го промовираше клубот од Кочани!

Рома преку својот официјален твитер профил, го промовираше македонскиот клуб Осогово кој игра во третата македонска лига но е шампион кога се во прашање социјалните мрежи.

Во фудбалскиот клуб Осогово од минатата година дојде модерно раководство кое има за цел да го врати клубот во Првата лига. Покрај на теренот, тие се трудат да победуваа и на социјалните мрежи, една таква победа извојуваа денеска.

Официјалниот твитер профил на Рома кој важи за еден од најдобрите, го промовираше Осогово. Тие напишаа: „Рома твитер тим на денот е ГФК Осогово, клуб од третата лига во Македонија. Формиран во 1924 година, клубот е од Кочани, град со само 35.000 жители. Еден од најактивните клубови на твитер во Македонија, целта на Осогово е да игра во првата лига додека својот 100 роденден“.

Кризата на вредности влијае негативно на балансот помеѓу императивот за слобода и потребата за безбедност, стеснувајќи го либералниот простор на современо конципираните општества.

повеќе

Mора да се научиме како да ги градиме политиките кои ќе водат кон осврт на сите теми важни за градење позитивен мир, но и реторички да останеме конзистентни на она за што се залагаме.

повеќе

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе