Случајно или не?

Неверојатен гол на Истатов за Осогово (ВИДЕО)

Внукот на славниот Благој Истатов кој го носи истото име, постигна прекрасен гол на мечот меѓу Осогово и Саса. 

Натпреварот заврши 1-1, а она за што се зборува е голот на Благој Истатов од огромна далечина. Дилемата е дали погодокот беше случаен, или фудбалерот целеше кон противничката мрежа.

Во чест на Меѓународниот ден на трудот, вреди да се разгледа состојбата со работничките права во државата, да се направи краток осврт на изминатата година и да се согледа што може да се направи за да се насочат работите кон подобро.

повеќе

Таквиот вид на анахрон национал-романтизам, со речиси апологетски однос кон окупаторската политика на Бугарија во Втората светска војна, штетна е за хармонизација на односите на Балканот, пред сѐ на Бугарија со РСМ, но и со Србија.

повеќе

Некогаш да градиш на три континенти, а денес да не ја градиш сопствената држава.

повеќе