Фудбалската федерација на Италија потврди

Несторовски и Трајковски се слободни играчи, можат да си бараат нови клубови

Фудбалската федерација на Италија преку соопштение потврди дека сите играчи на Палермо се ослободени од договорите и можат да го напуштат клубот.

Откако беше одбиена жалбата на Палермо за останување во Серија Б, логична последица беше и ослободување на фудбалерите од договорите.
 
Клубот е префрлен во Серија Д, а сите играчи се ослободени од обврските кон Палермо и можат да си бараат нови клубови.
 
Фудбалската федерација на Италија потврди дека играчите на Палермо се слободни. Сега откако е официјално, македонските репрезентативци најверојатно наскоро ќе пронајдат нови ангажмани.
 
Илија Несторовски силно се поврзуваше со Удинезе, додека Александар Трајковски со Милан и Спортинг Лисабон.
 

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе

Интеграциите и буџетски субвенционираната економија и социјала се проектираните теми на кампањата на власта за претстојните избори.

повеќе

Третманот и плаќањето на работникот од кого зависи целиот производствен систем, треба да биде на прво место кај државата и работодавачот. 

повеќе