Дисциплината е една од главните карактеристики на младиот тренер

Нема лабаво со Лампард, се појави листата на казни за недисциплина во Челси (ФОТО)

Во јавноста излезе листата на казни во Челси за сезоната 2019/2020, Френк Лампард е многу строг кога се работи за доцнење. 

Френк Лампард има импресивен старт на кариерата во Челси, сините и покрај забраната за трансфери играат фантастичен фудбал и редат победи, собраа повеќе бодови и од англискиот шампион.
 
Една од главните карактеристики на Лампард изгледа е дисциплината. На „Редит“ излезе фотографија од казните на Челси за оваа сезона.
 
Најголемиот број на казните кои се на листата се однесуваат на доцнењето. Најмалку се толерира доцнење на стартот на тренингот, тој што нема да биде присутен од првата минута ќе треба да плати дури 20.000 фунти.
 
Една од интересните казни е таа доколку на некој му заѕвони телефонот за време на тимски ручек или состанок ќе треба да плати 1.000 фунти.
 
Доколку не се пријави болест или повреда пред слободен ден или час и пол пред тренинг, казната е 10.000 фунти.
 
Казните мора да бидат платени најдоцна за 14 денови, ако не биде испочитуван рокот сумата ќе биде двојно повисока.
 
 

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе