Нејмар: Вистинскиот Нејмар е многу поразличен од оној кој го гледате

Ѕвездата на ПСЖ, Нејмар вели дека само неколку луѓе знаат каков е тој навистина, оние кои го гледаат како фудбалер не знаат ништо за него. 

Во интервју за „Франс фудбал“, Нејмар зборува за повеќе работи, меѓу кои и за неговата врска со фамилијата и пријателите.
 
Вистинскиот Нејмар го знаат неколку луѓе Само моите родители и пријателите. Тоа што другите луѓе го гледаат е комплетно различно. И на крајот тие гледаат многу малку. Вистинскиот Нејмар е мирољубив и многу среќен. Тој сака да биде со фамилијата и пријателите“, вели Нејмар.
 
Тој вели дека никогаш не играл за да биде број еден, тоа го прави бидејќи го сака фудбалот.
 
„Никогаш не сум играл за да бидам број еден. Играм само затоа дека го сакам фудбалот. Се чувствувам среќен кога играм. И секогаш кога сум на теренот давам максимум“.

Бидејќи поради вонредната состојба не сме во можност да излеземе на стандардни протести пред Владата, нашиот протест ќе го искажеме преку социјалните мрежи и медиумите, за да се слушне и да се види за нашето незадоволство, велат голема група фризери, бербери, козметичари..., кои се едни од најпогодените од вонредната состојба и изолациите. Нивното писмо до нашата редакција го пренесуваме во целост.

повеќе

Благодарејќи на коронавирусот, граѓаните го видоа вистинското лице на  оваа натприродна организација, наречена државна администрација. Алчна, себична, несолидарна, нечувствителна.

повеќе

Солидарноста е единствениот начин за надминување на оваа криза.

повеќе