ПСЖ со дополнителен финансиски мотив

Нејмар ќе „лапне“ бонус од 3 милиони евра ако ја освои „Златната Топка“

Освојувањето на престижната индивидулана награда на Франс Фудбал за Нејмар ќе значи и убав бонус, ПСЖ на Бразилецот ќе треба да му исплати 3 милиони евра

Бразилецот летоска пристигна во Париз за да излезе од сенката на Лео Меси и да биде лидер на проект.

Покрај тоа што со ПСЖ ќе атакува на сите титули, тој сигурно ќе има поголеми шанси и за престижната индивидуална награда на Франс Фудбал за најдобар играч во сезоната.

Според пишувањата на Ле Паризиен, доколку Нејмар стигне до „Златната Топка“, ПСЖ ќе му исплати бонус од 3 милиони евра. Оваа сума ќе ја добие за секоја ваква награда до крајот на договорот кој истекува во 2022.

Нејмар има 25 години, и зад Меси и Роналдо тој е најсериозен кандидат, па веројатно прашање на време е кога ќе дојде до „Златната Топка“.

Сепак сумата иако на прв поглед изгледа висока, во споредба со неговата плата е смешна.

Бонусот од 3 милиони евра е еднаков на еден месец плата. Доколку во предвид се земе целата должина на договорот, тој на име на плата треба да добие фантастични 180 милиони евра.

Определуваќи се за европските вредности на демократијата се наоѓаме пред историска шанса која не треба и не смее да се пропушти не само во односите со Бугарија.

повеќе

Македонија сѐ повеќе заглавува во сиромаштија чија стапка изнесува скоро 22 отсто од вкупното население, речиси една третина од децата живеат во сиромаштија.

повеќе

Дали поновите, посјајните и посложените нешта автоматски значи дека се подобри? Всушност, најчесто вистината е спротивна на тоа.

повеќе