Драма на трибините

Навивач доби срцев удар на „Сент Џејмс Парк“, Регилон и Дајер одиграа важна улога! (ВИДЕО)

Натпреварот меѓу Њукасл и Тотнем одреден период беше во прекин бидејќи му се укажуваше помош на навивач кој на трибините доби срцев удар. 

Пред крајот на полувремето Регилон забележа дека на трибините навивач се бори за живот, дотрча кон судијата, му кажа и мечот беше прекинат. Дајер ја повика медицинската екипа која веднаш отрча на трибината да го спасува навивачот.
 
Последните информации велат дека животот на навивачот е спасен и тој е пренесен во болница.
 

Македонија може да ги задоволи потребите од електрична енергија ако на површина од 160 км2 постави соларни панели, а инвестицијата за тоа е 2,4 милијарди евра.

повеќе

Тешко е да се очекува дека ветото ќе биде туку-така тргнато. Дури и кога би се постигнал некаков договор, тоа би значело дека Македонија направила тешки и болни компромиси за да дојде до решение, имајќи ги предвид тврдите позиции на Бугарија.

повеќе

Лошите прогнози за инфлацијата и зголемувањето на цените на сите енергенси, не упатува кон еден заклучок - обновливите извори на енергија, заедно со вложувањето во самоодржливост и економијата на подарувањето сега се позначајни отколку кога и да е претходно.

повеќе