Рома

Мурињо смета дека видеоиграта Фортнајт е кошмар за фудбалот

Во едно интересно и необично интервју за социјалните мрежи на Рома, Жозе Мурињо дава мислења за повеќе работи, меѓу нив и познатата игра „Фортнајт“. 

Фортнајт е една од напознатите игри во последно време, многу фудбалери ја играат, а токму тоа го загрижува Мурињо.
 
„Фортнајт? Тоа е кошмар. Фудбалерите седат будни цела вечер играјќи го тоа срање и следниот ден имаат натпревар“, изјави Мурињо.
 
Еден од фудбалерите за кои се знаеше дека многу игра Фортнајт е Месут Озил. Многумина му замеруваа дека токму видеоигрите се причината за падот во формата додека играше за Арсенал.

Министерството за финансии во изминатиот период активно работеше на реформа за унапредување на фискалната децентрализација, која нуди сериозно системско решение за стабилни финансии на општините кои ќе значат одговорни општини и испорака на квалитетни и ефикасни услуги за граѓаните. 

повеќе

Либералната империјалистичка доктрина на Америка е одговорна за ужасниот масакр во места како Виетнам, Ирак и Централна Америка. Но Америка, исто така, произведе либерална антиимперијалистичка доктрина што останува затскриена во една ТВ-серија што ја восхитува американската публика уште од 1966 година.

повеќе

Граѓани, бегалци, мигранти, веќе не ни е важно – се чини дека никој не гледа светла иднина за себе во Албанија.

повеќе