Португалецот постојано учи нови јазици

Мурињо учи корејски за да комуницира со Сон на неговиот јазик

Жозе Мурињо откри дека учи корејски за да може да комуницира со Сон на неговиот јазик, тоа ќе биде седмиот јазик кој ќе го знае Португалецот. 

Откриено е дека Мурињо во документарецот за „Амазон Прајм“ вели дека учи корејски поради Сон.
 
„Комуникацијата е многу важна кога сум со група. Почит е кога можеш да зборуваш на јазикот на луѓето кои се во групата. Се обидувам со фудбалерите да зборувам на нивниот мајчин јазик, па учам и корејски“, вели Мурињо.
 
Мурињо течно говори шест јазици: португалски, шпански, каталонски, англиски, француски и италијански. Корејскиот ќе биде негов седми јазик, едно време се говореше дека учи и германски.

Засега СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ и нивните заеднички алтер-фабрикати не даваат впечаток дека го разбираат новосоздадениот замаец.

повеќе

Западен Балкан оди во насока на целосна контрола на државните институции во служба на политичките елити. Не е чудо што граѓаните имаат ниска доверба во овие институции.

повеќе

Граѓаните се преморени од бескрајните, приказни на предавници и патриоти, тирански платформи, договори со Грција, Бугарија, рекети, пописи, тендери,

повеќе