Првата изјава на Португалецот откако стане тренер на Рома

Мурињо: Амбициите на сопствениците и пасијата на фановите се причините што ќе бидам тренер на Рома

Жозе Мурињо ја даде првата изјава откако беше соопштено дека од следната сезона ќе биде нов тренер на Рома. 

Се шпекулираше дека Сари е прв кандидат за нов тренер на римската волчица, но изненадувачки денеска Мурињо беше назначен за нов тренер на Рома.
 
Преговорите се случувале во екстремна тајност ако се знае дека ниту еден медиум во последниве денови не го поврза Мурињо со Рома.
 
Сопствениците на Рома му ветиле амбициозен проект на Португалецот кој вели дека е среќен што ќе го води римскиот клуб.
 
„Благодарност за фамилијата Фриедкин што ме избра да го водам овој голем клуб и да бидам дел од нивната визија“, вели Мурињо за официјалниот сајт на Рома.
 
„По состаноците со сопствениците и Тиаго Пинто, веднаш сфатив колку се големи нивните амбиции за Рома. Тоа е истата амбиција и движечка сила која секогаш ме мотивира, сакаме да изградиме победнички проект во престојните години“.
 
„Неверојатната пасија на фановите на Рома ме увери да ја прифатам работата, не можам да дочекам да стартува новата сезона“.
 
„Во меѓувреме, му посакувам на Пауло Фонсека се најдобро и се надевам дека медиумите ќе го прифатот тоа дека други изјави ќе давам кога ќе се преселам таму. Напред Рома!“.

Во последните 30 години сите политички партии, независно од тоа колку демократски се претставуваат во своите програми, на државата гледаат како на инструмент, што е пак првиот сигнал, чекор кон авторитарност.

повеќе

Ако денес направиме една историска книжевна паралела, драмското дело на Стефановски ќе го квалификуваме како антологиски бисер, кого и сегашните и идните генерации ќе го чуваат како неодминлив столб на целокупната македонска драмска литература.

повеќе

За првпат во историјата на албанската демократија, една иста партија ќе биде на чело на земјата три последователни мандати. 

повеќе