Милан

Милан купи фудбалер од клубот на Ибрахимовиќ

Милан потпиша со 17-годишниот Емил Робак за сума од 1,5 милиони евра, тој доаѓа од Хамарби, клубот во кој ко-сопственик е Златан Ибрахимовиќ. 

Хамарби на Златан Ибрахимовиќ му продаде играч на Милан за 1,5 милиони евра.
 
Станува збор за Емил Робак за кој интерес имаше од неколку големи клубови меѓу кои и Арсенал.
 
Голема е веројатноста дека Златан Ибрахимовиќ бил клучниот фактор поради кој Робак го одбрал Милан, а ги одбил останатите.
 
Робак има пет настапи за шведската репрезентација до 17 години. Тој во Милан ќе оди најпрво во младинскиот тим.

Веќе четврта деценија штом општеството се фокусира на македонско-бугарските или македонско-албанските односи, на улиците излегуваат навивачките групи со навредливиот репертоар. Спонтано? Ајде, Ве молам.

повеќе

Нивото на Советот на Центар никако да порасне и да покаже демократски капацитети и зрелост очекувана од граѓаните

повеќе

Historia magistra vitae est (Историјата е учителка на животот). Оваа латинска изрека ќе ги објаснува односите меѓу народите и нациите додека постои светот.

повеќе