Билд ги откри деталите

Милан и Ајнтрахт убаво ја изиграле Фиорентина со трампата Ребиќ-Силва

Билд ги открива деталите од трампата помеѓу Милан и Ајнтрахт Франкфурт со која Анте Ребиќ и Андре Силва ги променија средините, Фиорентина остана пократка за десетици милиони евра поради структурата на зделката.

Летото во 2019, Анте Ребиќ се персели на „Сан Сиро“ а Андре Силва на „Дојче Банк Парк“. Трансферите се водеа како позајмица со опција играчите да биде во целост купени и тогаш се шпекулираше за суми помеѓу 25 и 30 милиони евра. 

Во септември оваа година, Милан и Ајнтрахт Франкфурт соопштија дека ги активираат опциите во целост да ги купат играчите, но детали од зделките не беа соопштени. 

Според пишувањата на Билд, Милан за услугите на Анте Ребиќ платил 5 милиони евра, додека пак Ајнтрахт Франкфурт платил 3 милиони евра за Андре Силва. 

Трансферите вака се структуирани за Фиорентина да добие што е можно помалку пари. На „виолетовите“ им следуваат 50% од трансферот на Анте Ребиќ и наместо да добијат 12,5 до 15 милиони евра, ќе инкасираат скромни 2,5 милиони евра.

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе

Северна Македонија, исто така, мора да се придвижи кон енергетска независност, користејќи обновливи извори на енергија кои нема да му наштетат на кревкиот екосистем во оваа прекрасна земја.

повеќе

Турската влада има нови барања од социјалните медиуми и дигиталните платформи како што се Фејсбук (Facebook), Ватсап (Whatsapp), Инстаграм (Instagram) и Твитер (Twitter). 

повеќе