Серија А

Милан го избрка Бобан, но тој се враќа во друг италијански гигант?

Поранешниот директор на Милан, Звонимир Бобан би можел повторно да му се врати на фудбалот, Рома сака да го ангажира како дел од раководната структура. 

Милан го избрка Бобан по едно интервју во италијанските медиуми во кое отворено го критикуваше извршниот директор Иван Газидис.
 
„Кориере дело Спорт“ сега пишува дека Рома бара нов спортски директор и сака да му ја понуди работата на Бобан.
 

Во Македонија само 1% од младите професионално се занимаваат со спорт, 7% спортуваат аматерски, додека 42% спортуваат рекреативно или практикуваат физичка активност во вид на хоби и рекреација.

повеќе

Нашето законодавство дава поголема важност на едно парче хартија отколку на вистинската состојба на терен.

повеќе

Еве што знаат мнозинството Македонци и Бугари родени до 1980 година.

повеќе