Аргентинецот е главна тема во италијанските медиуми

Меси купува куќа во Италија, големата ѕвезда се сели во Серија А?

Низ Италија кружи шпекулација која го поврзува Меси со трансфер во Интер, неговиот татко му бара куќа во Милано. 

Шпекулацијата најпрво се појави на Радио Раи, потоа напиша Тутомеркатовеб, па се најде на првата страна на Газета дело Спорт.
 
Таткото на Меси, Хорхе, му бара куќа на својот син во Италија, поточно во Милано.
 
Ова повторно ги разгоре гласините кои и претходно периодично се појавуваа, дека Меси би можел да се пресели во Интер.
 
Сепак Скај Спорт тврди дека причината е друга. Таткото на Меси, Хорхе се сели во Милано чисто од финансиски причини со надеж дека ќе има корист од големи даночни олеснувања што ги предвидува законот од 2017 година за богатите странци кои доаѓаат во Италија.
 
Јасно е дека истиот тој закон би бил од голема корист и за Меси кој имаше недоразбирања со тренерот Кике Сетиен.
 

Во Македонија само 1% од младите професионално се занимаваат со спорт, 7% спортуваат аматерски, додека 42% спортуваат рекреативно или практикуваат физичка активност во вид на хоби и рекреација.

повеќе

Нашето законодавство дава поголема важност на едно парче хартија отколку на вистинската состојба на терен.

повеќе

Еве што знаат мнозинството Македонци и Бугари родени до 1980 година.

повеќе