Аргентинецот се приклучи на големите донатори

Меси донираше еден милион евра за борбата против коронавирусот, им помага на Шпанија и Аргентина

Лео Меси им се приклучи на богатите луѓе од фудбалот кој донираат за борбата против коронавирусот, Аргентинецот одвои еден милион евра. 

И Лео Меси донираше голема сума во битката против вирусот кој го тресе целиот свет.
 
Според „Мундо Депортиво“, донацијата на Меси ќе биде поделена меѓу болници во Барселона и во Аргентина.
 
Претходно и Пеп Гвардиола донираше еден милион евра за опремување на болниците во Барселона.
 
Шпанија е една од најпогодените земји од коронавирусот со преку 42.000 случаи и речиси 3.000 мртви. Аргентина засега има нешто помалку од 400 случаи и шест мртви.

Historia magistra vitae est (Историјата е учителка на животот). Оваа латинска изрека ќе ги објаснува односите меѓу народите и нациите додека постои светот.

повеќе

Добро е, во прво време, г. премиер, да го поттикнете Вашиот министер за култура да најде погодна форма да се преобјави книгата „По повод најновиот напад на нашиот јазик“ од Конески, пишува професорот Атанас Вангелов во отворено писмо до премиерот Зоран Заев.

повеќе

Мислам дека Европа нема ни да дозволи полемика за македонскиот јазик затоа што тоа е строго научна работа. Освен нашите политичари-шупелки, никој друг не би посегнал по таа светост.

повеќе