СП 2022

Мексиканец се обиде во двоглед да прошверцува алкохол на трибина, го фатија! (ВИДЕО)

На Светското првенство во Катар е забрането точење алкохол на стадионите, фановите тоа не го прифатија најдобро, а некои се обидуваат да ја внесат моќната напивка и покрај забраните на организаторот.

Мексикански фан во двоглед се обиде да прошверцува алкохол на трибините, но беше фатен од катарската полиција. Неговата мисија заврши неуспешно.

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе

Според последното истражување на организацијата ПИНА, базирано врз анкети направени со 103 новинарки, 24,1% од новинарките добиле закани за физичко насилство, а 19,5% и закани по животот.

повеќе