ПСЖ

Мбапе: Заминувањето на Буфон беше удар за мене, сакам да ги слушам постарите

За разлика од многумина млади ѕвезди, Килијан Мбапе ги почитува постарите играчи до степен да му е тешко кога ќе си заминат. 

Во денешно време поретки се фудбалерите кои имаат почит за постарите, кои сакаат да слушнат совети од нив. Таков е Килијан Мбапе.
 
Вели дека му било тешко кога Ласана Диара и Џиџи Буфон си заминувале од ПСЖ бидејќи сака да ги слуша зборовите од постарите.
 
„Отсекогаш сум сакал да ги слушам постарите. Заминувањето на Ласана Диара и Џиџи Буфон беше удар за мене. Буфон беше важен за мене“, вели Мбапе за „Л'Екип“.
 

На светов има доволно место и за доктори и за антиваксери, и за научници и инженери, како и за рамноземјани и антимаскери, за уметници и фантазери.

повеќе

Во Законот кој е предложен воопшто не се цели на попишување на реалната состојба на терен, туку се цели на попишување на сите возможни граѓани заради задоволување на политички цели.

повеќе

Веќе е јасно дека светот никогаш нема да биде ист по завршувањето на пандемијата и дека последиците ќе креираат нови образовни можности.

повеќе