Лига на шампиони

Мбапе урна рекорд на Меси

Килијан Мбапе дојде до бројката од 30 погодоци во Лигата на шампионите со што сруши рекорд на Лионел Меси. 

Мбапе стана најмладиот фудбалер кој стигнал до бројката од 30 гола во Лигата на шампионите, претходно тој рекорд го држеше Лионел Меси.

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе

Нам бизнисмените не ни требаат ниту уставни преамбули ниту некакви параграфи за да ги почитуваме Република Бугарија и нејзините граѓани. Ние некого почитуваме доколку прави профит, плаќа даноци и доколку е општествено одговорен.

повеќе

Зголемувањето на цените на храната се случува од причини кои се многу посложени отколку зголемувањето на другите цени, така што справувањето со тие причини бара различни стратегии. 

повеќе