Прв тренерски предизвик за поранешниот репрезентативец

Марио Ѓуровски е назначен за прв тренер на Муангтонг јунајтед

Поранешниот македонски репрезентативец, Марио Ѓуровски е промовиран во прв тренер на Муангтонг јунајтед, клубот за кој претходно настапуваше како фудбалер. 

34-годишниот Ѓуровски минатата година ја заврши фудбалската кариера и почна со тренерската работа, тогаш го презеде Б тимот на Муангтонг јунајтед.
 
Тајландскиот тим незадоволен од ефектот на бразилскиот тренер Александре Гама, му врачи отказ него и за прв тренер го назначи нашиот Ѓуровски.
 
Марио Ѓуровски кој како играч настапи на 12 меча за Македонија, во Муангтонг стана шампион и најдобар играч во лигата, ужива голем статус во овој клуб, па и очекувањата од него како тренер се големи.

Доколку најмоќните луѓе во земјата (вклучително и претседателот Милановиќ) не престанат со вербалните напади и притисоци врз новинари и медиуми, се плашам дека Хрватска ќе појде по стапките на Унгарија, Полска и Словенија во однос на (не)слободата на медиумите, што секако не е европски, туку автократски пат.

повеќе

Законот за високо образование јасно и прецизно ја пропишува постапката за избор во наставно-научни и соработнички звања на високообразовните институции во нашата држава-Македонија.

повеќе

На три месеци пред избори, Владата носи закони и уредби со катастрофални последици по граѓаните, што е просто неверојатно.

повеќе