Херојот на Хрватска полн со емоции

Манџукиќ: Не, не е ова чудо, ова го прават големи тимови!

Херојот на Хрватска, Марио Манџукиќ со големи емоции зборуваше по натпреварот, вели дека ваков успех можат да направат само големи тимови.

Хрватска го има Супер Марио, неговиот гол во судиските продолженија ги крена сите Хрвати од земја и донесе историја за оваа селекција, пласман во финалето на Светското првенство.
 
„Неверојатно. Ние не сме ни свесни. Не, не... Не знам, ова е чудо. Не, не е чудо бидејќи ова го можат само големи тимови. Да бидете така храбри и да се вратите против една Англија, да одиграте таков турнир со срце. Еве гледате, се гори“, изјави Манџукиќ со многу емоции во себе.
 
„Се боревме како лавови, уживавме на теренот и така ќе биде и во финалето. Што да правам, сакам вакви натпревари“.

Земјите од Западен Балкан се соочуваат со нов безбедносен предизвик: дерадикализација и реинтеграција на повратниците.

повеќе

Граѓаните сѐ повеќе ја согледуваат неопходноста од непартиска форма на самоорганизирање.

повеќе

Придобивките од дрвјата за урбаниот екосистем и квалитет на воздухот можат да се зголемат со систематско планирање на зелениот простор. Дизајнирањето на зелените простори во градовите треба да ја опфати и функцијата за чистење на воздухот.

повеќе