Бараж за пласман на СП

Манчини: Многу тешка ждрепка, Македонија е добар тим

Роберто Манчини не е задоволен од ждрепката, вели дека Македонија е тежок тим, а потоа би играле на гости во финалето кај Португалија или Турција. 

Никој не е задоволен од ждрепката во нашата група. Италија и Португалија се свесни дека една селекција од нив сигурно нема да оди на Светското првенство.
 
Селекторот на Италија, Роберто Манчини не не потценува ни нас, вели дека сме добра екипа.
 
„Многу тешка ждрепка за нас. Македонија е добар тим, ако победиме ќе го играме финалето во гости против Португалија или Турција кои исто така се силни противници“, вели Манчини веднаш после ждрепката.

Нема простор за двоумење и губење време, затоа Македонија и Бугарија треба да соработуваат што е можно поскоро за да најдат јасен јазик за разбирање, во процес кој би бил следен од ЕУ, Вашингтон и ОН.

повеќе

Наместо да ги повлечат тужбите против воените инвалиди и членовите на семејствата на загинатите припадници на безбедносните сили, МВР отиде дотаму што поднесе тужби дури и против членовите на семејствата на загинатите полицајци со законска камата да ја вратат земената оштета.

повеќе

Платформата е формирана на 9 мај 2018 година во рамките на проектот на УСАИД, во која се вклучени 4 комори за да се зајакне јавно-приватниот дијалог во процесот на подготовка на донесување закони и други прописи поврзани со работењето на бизнисот.

повеќе