ДИНАМО ЗАГРЕБ

Мамиќ: Бабунски беше на проба кај нас, проценивме дека не е играч за Динамо Загреб

Во интервју за „Арена“, главниот човек на Динамо Загреб, Здравко Мамиќ отркива дека Давид Бабунски бил на проба во нивниот клуб, но тренерите одлучиле дека не е играч по нивна мерка. 

Давид Бабунски од Барселона направи трансфер во Црвена звезда, каде по неуспешната авантура се пресели во Јапонија. Во меѓувреме често се шпекулираше дека е мета и на Динамо Загреб, но никогаш не се појави информација дека имало нешто конкретно.
 
Сега Здравко Мамиќ во интервју за „Арена“ открива дека македонскиот фудбалер тренирал со Динамо Загреб, но не задоволил.
 
„Не можам да кажам детали, но тој тренираше со нашиот втор тим. Мислам дека нашите тренира проценија дека не е фудбалер за Динамо Загреб“ - одговори Мамиќ на прашањето дали можеле да го ангажираат Давид Бабунски.

Ако лидерите на двете најмоќни земји во светот – САД и Кина имаат суштински разлики во начинот на кој тие гледаат на меѓународните односи, какви се изгледите за глобално зајакнување на соработката?

повеќе

Најновите случувања на релација политичка власт-граѓански сектор, повторно го отвораат прашањето за односите помеѓу овие два сегмента на општествениот живот.

повеќе

Жените имаат повеќе тешкотии од мажите да најдат значајна и добро платена работа, а процентот на жени во глобалната работна сила постојано заостанува зад процентот на мажите. 

повеќе