Македонските селекции до 17 и 19 години ги добија противниците за наредните квалификации

Македонските фудбалски репрезентации до 17 и до 19 години ги добија противниците за следниот квалификациски циклус. 

Македонските надежи до 17 години ги добија противниците за пласман во елитната фаза од квалификации за Европско првенство.
 
Нашите фудбалери ќе играат во група со Германија, Полска и Малта. 
 
Квалификацискиот турнир ќе се одржи во Малта од 7. до 13. октомври 2020 година. Првите две селекции одат во елитната фаза од квалификациите за ЕП 2021,
 
 
Македонската селекција до 19 години е во групата 5 група во квалификации за пласман во елитната рунда за Европско првенство.
 
Нашите млади фудбалери ќе играат против Чешка, Данска и Албанија. 
 
Турнирот ќе се игра од 7. до 10. октомври 2020 година во Чешка. Првите две селекции одат во елитната фаза од квалификациите за ЕП 2021.
 
 

Тоа што е многу поважно е дека се работи за ПРЕТХОДНА проверка, а не за post festum ветинг.

повеќе

Како што расте бројот на оние кои објавуваат непроверени, лажни и злонамерни информации, така се зголемува и бројот на медиуми кои работат со проверка на факти и се борат за вистината во јавниот простор преку одговорно истражување.

повеќе

Единствена работа за која ние граѓаните не плаќаме данок, е воздухот кој го дишеме.

повеќе